O nama

Za osobe nezadovoljne svojim izgledom, dobro je znati da kirurški zahvati nisu jedina opcija na raspolaganju te da postoje i druge metode za pomlađivanje i nadoknadu izgubljenog volumena kože koje ne zahtijevaju skalpel. Nije tajna da se, kako starimo, naše tijelo mijenja i da su te promjene najizraženije na našem licu. Dermalni fileri, injekcije botulinum toksina i ostali nekirurški estetski tretmani odlično djeluju na sprečavanje i usporavanje starenja kože te su najpopularniji i najjednostavniji tretmani za ispunjavanja finih linija i bora te nadoknadu izgubljenog volumena u licu.

Nekirurška estetska / kozmetička industrija radikalno je evoluirala tijekom proteklog desetljeća. Ovi estetski tretmani nisu više isključivo dostupni samo bogatima kao nekada, nego su sada dostupni svima uključujući sve koji se žele boriti protiv starenja neovisno jesu li ili ne već razvili neke od znakova starenja.

Na popularnost nekirurških estetskih tretmana pokazuje i činjenica da više od 75% svih estetskih tretmana otpada na nekirurške estetske tretmane te da se više od 4 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji i SAD-u svake godine podvrgne samo tretmanima protiv bora (Botox).

Veliki prelazak s kirurških na nekirurške estetske tretmane u posljednjih nekoliko godina izravni je rezultat minimalno invazivnog pristupa, rezultata koji ne traju zauvijek i koji su vidljivih odmah nakon tretmana, minimalnog vremena oporavka (često se već isti dan možete vratiti u svoju rutinu), manje vjerojatnosti komplikacija i prihvatljivih cijena tretmana koji su znatno jeftiniji od prosječnih kirurških estetskih zahvata.

Sve veći zahtjevi za nekirurškim estetskim tretmanima doveli su do novih inovativnih tretmana. U našoj klinici dr. Matić koristi najnaprednije nekirurške estetske tehnike za podizanje i pomlađivanje lica, definiranje brade i linije čeljusti, korekcije nosa i podočnjaka, povećanja usana te izvođenju ostalih naprednih nekirurških estetskih tretmana.

Dr. Stipo Matić

Dr. Stipo Matić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Nakon odrađenog pripravničkog staža odlazi u London gdje se educira radeći u različitim  kirurškim djelatnostima u britanskom NHS-u, jednom od najboljih zdravstvenih sustava na svijetu. U Zagreb se vraća 2017. godine i započinje sa specijalizacijom iz Plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Zbog svog interesa za estetiku, paralelno uz rad u NHS-u, educira se u području nekirurške estetske medicine u najboljim estetskim akademijama u Londonu. Pohađao je razne napredne i masterclass estetske tečajeve te je educiran od strane vodećih svjetskih stručnjaka u području estetske medicine. Nakon dvogodišnje edukacije u Londonu, 2019. godine postaje prvi hrvatski UK Level 7 estetski liječnik i kao jedan od prvih liječnika s tim certifikatom uopće. Dr. Matić izvodi najnovije napredne tretmane botulinum toksinom i dermalnim filerima, kao i svoje vlastite osmišljene „Signature“ tretmane.
2018. godine otvara Maticlinic u Zagrebu te u prestižnoj i svjetski poznatoj Harley Street ulici u centru Londona.

Član je engleske liječničke komore General Medical Council, Hrvatske liječničke komore te Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Sreća na Vašem licu kada se vidite u zrcalu nakon tretmana… jednostavno, volim svoj posao.
Hrvatski