O nama

Za osobe nezadovoljne svojim izgledom, dobro je znati da kirurški zahvati nisu jedina opcija na raspolaganju te da postoje i druge metode za pomlađivanje i nadoknadu izgubljenog volumena kože koje ne zahtijevaju skalpel. Nije tajna da se, kako starimo, naše tijelo mijenja i da su te promjene najizraženije na našem licu. Dermalni fileri, injekcije botulinum toksina i ostali nekirurški estetski tretmani odlično djeluju na sprečavanje i usporavanje starenja kože te su najpopularniji i najjednostavniji tretmani za ispunjavanja finih linija i bora te nadoknadu izgubljenog volumena u licu.

Nekirurška estetska industrija radikalno je evoluirala tijekom proteklog desetljeća. Ovi estetski tretmani nisu više isključivo dostupni samo bogatima kao nekada, nego su sada dostupni svima koji žele spriječiti ili usporiti znakove starenja neovisno jesu li ili ne već razvili neke od znakova starenja.

Na popularnost nekirurških estetskih tretmana pokazuje i činjenica da više od 75% svih estetskih tretmana otpada na nekirurške estetske tretmane te da se više od 4 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji i SAD-u svake godine podvrgne samo tretmanima protiv bora (Botox).

Veliki prelazak s kirurških na nekirurške estetske tretmane u posljednjih nekoliko godina izravni je rezultat minimalno invazivnog pristupa, rezultata koji ne traju zauvijek i koji su vidljivih odmah nakon tretmana, minimalnog vremena oporavka (često se već isti dan možete vratiti u svoju rutinu), manje vjerojatnosti komplikacija i prihvatljivih cijena tretmana koji su znatno jeftiniji od prosječnih kirurških estetskih zahvata.

Sve veći zahtjevi za nekirurškim estetskim tretmanima doveli su do novih inovativnih tretmana. U našoj klinici dr. Matić koristi najnaprednije nekirurške estetske tehnike za podizanje i pomlađivanje lica, definiranje brade i linije čeljusti, korekcije nosa i podočnjaka, povećanja usana te izvođenju ostalih naprednih nekirurških estetskih tretmana.

Također, od 2023. godine, u ponudi dr. Matića su i razni kirurški estetski zahvati lica i tijela.

Dr. Stipo Matić

Dr. Stipo Matić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Nakon odrađenog pripravničkog staža odlazi u London gdje se educira u području kirurgije u britanskom NHS-u, jednom od najboljih zdravstvenih sustava na svijetu. U Zagreb se vraća 2017. godine i započinje sa specijalizacijom iz Plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Zbog svog interesa za estetiku, paralelno uz rad u NHS-u, educira se u području nekirurške estetske medicine u najboljim estetskim akademijama u Londonu. Pohađao je razne napredne i masterclass estetske tečajeve te je educiran od strane vodećih svjetskih stručnjaka u području estetske medicine. Nakon dvogodišnje edukacije u Londonu, 2019. godine postaje prvi hrvatski estetski liječnik s britanskom Level 7 diplomom iz estetske medicine, ali i jedan od prvih liječnika uopće s Level 7 diplomom u UK. Dr. Matić izvodi najnovije napredne tretmane botulinum toksinom i dermalnim filerima, kao i svoje vlastite osmišljene „Signature“ tretmane.
2018. godine otvara Maticlinic u Zagrebu te u prestižnoj i svjetski poznatoj Harley Street ulici u centru Londona.

Nakon završene specijalizacije iz Plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, krajem 2022. godine polaže specijalistički ispit te postaje specijalist Plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Tijekom specijalističkog usavršavanja nastavlja raditi i u UK gdje svake godine provodi po 6 mjeseci radeći u vodećim Klinikama iz Plastične kirurgije poput Royal Free Hospital London, Guy’s and Thomas’ Hospital London, Whiston Hospital Liverpool i Aintree University Hospital Liverpool.

Kako bi usavršio svoje znanje i operativne vještine u području estetske kirurgije, 2022. godine odlazi na Fellowship iz estetske kirurgije u trajanju od 3 mjeseca u svjetski poznatu Akademikliniken u Stockholmu, utemeljenu od strane Per Hedena, jednog od najpoznatijih svjetskih estetskih kirurga. U Akademikliniken dobiva opširno znanje u području estetske kirurgije lica, grudi, tijela te intimnog područja.

Također, 2022. godine postaje prvi hrvatski kirurg koji je dobio Fellowship iz estetske kirurgije od strane ISAPS-a (vodeće i najpoznatije svjetske organizacije iz estetske kirurgije). ISAPS-ov Fellowship u trajanju od 3 mjeseca s naglaskom na kirurgiju lica, grudi i tijela provodi u prestižnoj klinici La clinic u švicarskom Montreux-u pod mentorstvom dr. Michel Pfulga, svojedobno proglašenog za jednog od top 5 estetskih kirurga na svijetu.

Specifično područje interesa dr. Matića su područja liposukcije i bodycontouringa te estetske kirurgije grudi i lica, zbog čega 2023. godine odlazi na još jedan Fellowship iz estetske kirurgije u trajanju od 3 mjeseca u prestižnu austrijsku estetsku kliniku Kuzbari u centru Beča.

Dr. Matić je član engleske liječničke komore General Medical Council, Hrvatske liječničke komore, ISAPS-a (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) te Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Sreća na Vašem licu kada se vidite u zrcalu nakon tretmana… jednostavno, volim svoj posao.
Hrvatski