Prekomjerno Znojenje / Hiperhidroza

Prekomjerno znojenje - Hiperhidroza

Znojenje je normalna tjelesna funkcija, no kod nekih ljudi može se povećati do te mjere da postaje uzrok neugodnosti i ometa njihovu normalnu i svakodnevnu rutinu.

Prekomjerno znojenje nije jako česti medicinski problem, ali se može pojaviti i kod žena i kod muškaraca te utjecati na njihovu osobnu higijenu i svakodnevnicu. Hiperhidroza dolazi sa snažnim psihološkim učinkom te može biti vrlo neugodna i uzrokovati velike poteškoće u društvenim i poslovnim interakcijama posebice ako proizvodi jake i neugodne mirise.
Usprkos svim problemima i neugodnostima koje sa sobom hiperhidroza nosi, mnogi žive s njom ne znajući da postoji učinkovita metoda liječenja injektiranjem Botox-a.

PROIZVOD:
Allergan Botox FDA Approved

Botox tretman za prekomjerno znojenje je izuzetno učinkovito rješenje s poboljšanjem hiperhidroze do 70-80% blokirajući otpuštanje acetilkolina, koji aktivira žlijezde znojnice. Važno je naglasiti da Botox tretman ne liječi hiperhidrozu, već pruža privremeno poboljšanje znojenja koje može trajati 6-12 mjeseci. Nadalje, bitno je istaknuti da liječenje jednog specifičnog područja poput pazuha obično ne potiče kompenzacijsko povećanje znojenja u drugim dijelovima tijela.

Botulinum toksin je licenciran u Ujedinjenom Kraljevstvu za liječenje hiperhidroze pazuha, ali se također može koristiti i za palmarske (ruke) i plantarne (stopala) hiperhidroze.

Najpopularniji su dakako tretmani pazuha Botox-om. Uobičajeno koristimo kremu lokalnog anestetika iako je tretman relativno bezbolan čak i bez primjene kreme. Vistabel se površinski injektira s finom tankom iglom u rešetkastom uzorku u područje pazuha gdje rastu dlake. Za tretman oba pazuha obično je dovoljno 100 jedinica Botox-a dok je za tretmane dlanova i stopala obično potrebno 50-100 jedinica po dlanu/stopalu. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana, dok za maksimalne rezultate treba pričekati 10-14 dana.

Nakon tretmana važno je nekoliko dana izbjegavati masiranje tretiranih područja i apliciranje pritiska na mjesto tretmana. Sportske aktivnosti i dezodorans se također treba izbjegavati 24h nakon tretmana.

Ovaj tretman je jako popularan i siguran, a jedine nuspojave koje se mogu dogoditi su manje oticanje pazuha i modrice koje nestaju kroz par dana.

Prekomjerno znojenje - Hiperhidroza
TRAJANJE TRETMANA
20 minuta konzultacije
10 minuta tretman
VIDLJIVI REZULTATI
3-14 dana
RIZICI I NUSPOJAVE
Moguća oteklina injektiranog područja & modrice
POVRATAK NA POSAO
Odmah
TRAJANJE REZULTATA
6-8 mjeseci
LOKALNI ANESTETIK
Nije potreban

DOGOVORITE BESPLATNE KONZULTACIJE

    Izjavu o privatnosti možete pročitati ovdje.

    Pošaljite
    Pošaljite
    Hrvatski